Oude meuk is leuk!

De laatste tijd wordt er veel tijd schetsend, in tuinen en met de neus in de studieboeken doorgebracht, maar dat betekent zeker niet dat er niet meer gebouwd of gestyled wordt! In Den Dungen, Vreeland, Loenen en Nederhorst den Berg wordt al een tijdje flink verbouwd. Maar ook bij Anna thuis wordt er verbouwd: de zolder wordt een master bedroom met open badkamer. De ruimte wordt helemaal wit gehouden zodat de oude houten spanten en meubels eruit springen. Natuurlijk wordt er ook druk nagedacht over de inrichting, wat dit stuk inspireerde: oude meuk is leuk! Tenminste, met mate en op de juiste manier gecombineerd…

In een strak interieur kan een oud object erg mooi uitkomen. Deze oude Louis Vuitton koffer heeft nog rondgereisd. Nu heeft hij een mooi plekje op de gietvloer gekregen. De maat van de wand, waar buiten de heg op aansluit, is zelfs aangepast op de oude kist. De horizontale lijnen van de gevel-lamellen komen terug in de lijnen van de kist.

Ook andere, misschien op het eerste gezicht oubollige, objecten zien er heel anders uit in een strak interieur. Deze bloempotten van oma komen mooi uit op het witte aanrechtblad en tegen de gekleurde tegelwand. Deze potten met een speciale betekenis maken het interieur persoonlijk.

In de kastenwand zijn drie nissen. Eén daarvan is speciaal voor de klok van oma. Hij komt hier mooi uit in het strakke kader. Bovendien dempt de nis ook nog enigszins het geluid van het slaan van de klok waardoor dit een stuk aangenamer klink in de glazen uitbouw. Ook de oude kinderstoel past goed bij de nieuwe meubels en brengt herinneringen terug.

Het hoeft dus niet allemaal nieuw. Deze oude spullen met een verhaal maken het interieur uniek en persoonlijk. Niet alleen een wand vol foto’s houden herinneringen levend. Dat kan heel goed met oude spullen die ook nog eens mooi passen bij het interieur.