Tuinen

2020 is al weer ruim een maand op weg en er is al een mooie start gemaakt met het goede voornemen voor dit jaar: meer tijd vrijmaken om aan tuinontwerpen te werken!

Bostuin in Ede

Vorig jaar is er al een schetsontwerp gemaakt voor de bostuin van maar liefst 7000 m² in Ede. Het is een bijzondere opdrachtgeefster: Anna heeft haar leren kennen tijdens haar studie tuinarchitectuur en werkt samen met medestudent en hovenier Hans aan het ontwerp.  Het ontwerp is inmiddels wat verder uitgewerkt en komend voorjaar zal gestart worden met de terrassen rond de jaren ’80 woning. Ook zullen de randen van het perceel verder ingeplant worden. Het is een sprookjesachtige plek en geweldig om aan te werken.

Nieuwe uitdagingen

Door een collega architect is Anna gevraagd een tuinontwerp te maken voor zijn bosperceel in Bilthoven. De vergunning voor zijn nieuwbouw woning is inmiddels verleend, dus er kan nu ook nagedacht gaan worden over de invulling van de tuin. De hoogteverschillen en bestaande beplanting maken het ontwerpen van de tuin een extra uitdaging.

Een aantal opdrachtgevers, waarvoor Annarchi eerder het interieur of een uitbreiding heeft ontworpen, heeft zich nu ook voor een tuinontwerp gemeld. Zo wordt voor een reeds verbouwde woning in Den Bosch nu gewerkt aan een ontwerp voor een tuinhuis waar een yoga-mat kan uitgerold worden. De tuin moet hier ook mooi op aansluiten.

Tuinbeurs

In 2019 heeft Anna tijdens haar studie twee dagdelen schetsontwerpen gemaakt op de tuinbeurs TuinIdee in Den Bosch. Voor de editie van 2020 konden studenten van de Ontwerp Academie een ontwerp maken voor de “Tuin van de Toekomst”. Anna heeft hiervoor ook een ontwerp ingezonden:

Nieuw logo

Kortom, het nieuwe jaar is goed gestart met naast architectuur ook meer tuinontwerp. Het werd dan ook tijd voor een vernieuwing van het logo. Met de afronding van de opleiding Tuinarchitectuur is “tuinen” alvast toegevoegd onder Annarchi. In april zal Anna nog het EHCB examen gaan afleggen.