Interieur Amsterdam

De opdrachtgevers hadden al een aannemer en stonden op het punt van verbouwen toen ze alsnog hulp hebben ingeschakeld voor het ontwerp van het interieur. Een 3D-ontwerp volgde en samen met de aannemer is dit geheel gerealiseerd.

De begane grond is een hele hoge, lange en smalle ruimte. Door de keuken in het midden van de woning te plaatsen ontstond er plek voor een ruime eethoek aan de tuinkant en een ruime woonkamer aan de kant van de voorgevel. De keuken is hierdoor echt het hart van de leefruimtes. De hal, eet- en woonkamer zijn alle te bereiken vanuit de keuken. Een lang aanrecht loopt over in een bar. Tegenover het lange blad is een verdiepingshoge kastenwand met apparatuur en veel bergruimte. De dubbele deuren zorgen voor lichtinval in de hal en laten de keuken visueel doorlopen.

“De keuken is echt het hart van de leefruimtes”

Eethoek

Aan de tuinkant is een zithoek met vaste eettafelbank. Deze is vanuit de woonkamer niet zichtbaar. Hierdoor wordt de zichtlijn naar de tuin niet doorbroken en oogt de ruimte rustig. Wel zijn er in diverse wanden nissen gemaakt waar objecten, boeken en foto’s neergezet zijn.

Ook vanuit de eethoek is er zicht op de hal. Er is een smal strookraam boven de vaste bank. De hal is het dan ook waard gezien te worden: De vrolijke cementtegeltjes komen goed uit naast de witgelakte trap met oude ornamenten. De trapleuning is kaal gemaakt en geloogd. Hij staat mooi in contrast met de witte wanden en de trap.

“De hal is het waard gezien te worden”

Verdieping

Op de verdieping is de stijl doorgetrokken: zwart/wit, grijstinten, donkerblauwe accenten en hout. De vloeren in de slaapkamers zijn licht gehouden; witgelakte houten delen, die mooi aansluiten op de witte trap. De badkamer heeft een donkere vloer en ook de wanden van de douche zijn donker. De overige wanden zijn de wanden witgestuct.