Roadtrip

Drie weken lang was de Volkswagen Joker ons thuis! Ondanks de lading achterin (3 kinderen en 1 hond) heb ik ook kunnen genieten van moderne architectuur, tuinarchitectuur en natuur. Het Engelse Kent en East-Sussex biedt dit allemaal en bovendien zijn de Britten hier erg hond- en kindvriendelijk. Een greep uit de vakantie kiekjes:

Zeer verrassend is Dungeness, ook wel de Engelse woestijn genoemd. Het landschap is ongerept, de kiezelstranden zeer indrukwekkend en hier staan bijzondere woningen. Er wonen hier voornamelijk kunstenaars en schrijvers. Het is een decor dat veel voor photoshoots wordt gebruikt. De visbar is fenomenaal: nog nooit hadden we zulke verse krab en kreeft geproefd.

De architectuur van de woningen in Dungeness was soms verrassend. We kwamen een aantal zeer mooie (vaak zwarte) woningen tegen. We waanden ons eerder in Texas dan in Engeland.

Met een bezoek aan het Dover castle bleken we zomaar oog in oog met het grootste kasteel van Engeland te staan! Dit middeleeuwse kasteel uit de 12e eeuw heeft monumentstatus en dat is meer dan terecht!

In het Hastings Country Park kan genoten worden van de beplanting van East-Sussex. Een glooiend landschap vol grassen en bloemen. De Engelse tuinen waren ook een hoogtepunt. Wat een prachtige tuinen hebben we gezien!

Belmont House & Gardens is een oud landhuis met verschillende tuinen eromheen: een ommuurde tuin,  klassiek Engelse tuin met vijver, groentetuin met kassen, een deel met oude, indrukwekkende bomen en zelfs een huisdieren begraafplaats.

Sissinghurst Castle Garden is nog zo’n pareltje. Elk stukje tuin had weer een andere beplanting of kleursamenstelling. Adembenemend mooi! Zeker ook zo mooi waren de gebouwen op het terrein. In typisch oud Engelse stijl inclusief de nog aanwezige inrichting.

Zelfs het koffietentje op onze Engelse camping had een eigen gardener die de smaakvolle beplanting bijhield. Kortom een heerlijke vakantie met veel inspiratie! En nu weer aan de slag…