Renovatie Bilthoven

In Bilthoven was deze twee-onder-een-kapwoning toe aan een flinke renovatie. Het interieur was niet meer van van deze tijd en het gaf meteen kans om eens kritisch te kijken naar de indeling. Het was wel even schrikken het voorstel de hele indeling beneden om te gooien.. De opdrachtgevers hadden al een indeling in gedachten, maar lieten zich toch overtuigen de leefkeuken te verleggen naar het midden van de woning.

De lage, originele aanbouw aan de achterzijde, waar de keuken zich voorheen bevond, is een ruime werkkamer geworden. De keuken vormt nu het hart van de woning met zicht naar alle ruimtes door de nieuwe stalen deuren. De leefkeuken kijkt uit over de achtertuin, maar ook via de beide woonkamers op de voor- en zijtuin. Het is een lichte, aangename ruimte geworden met een sfeervolle haard.

“hart van de woning”

Keuken

Er is gekozen voor een lichte gietvloer in de leefruimtes op de begane grond. Ook het kookeiland is licht, geheel wit. De keukenwanden zijn in zwarte fronten en een zwart werkblad uitgevoerd. Deze vormen een mooi contrast in de lichte ruimte samen met de stalen puien. De achterwand van de keuken is betegeld met een grijsgroene metrotegel. De eikenhouten planken en eettafel geven de ruimte warmte.