Jaren ’30 woning Den Bosch

De wens van de bewoners van deze jaren ’30 woning was om de oude, landelijke keuken tegen de achtergevel te vervangen en mee te denken over een betere opstelling. Daarnaast was de wens om meer rust creëren op de begane grond. De nieuwe keuken is meer richting de hal van de woning geplaatst zodat de onbenutte doorloop nu ingenomen wordt door een hoge keukenwand. Een lang eiland langs de wand geeft veel bergruimte en werkblad. Er is ook plek voor een ontbijtbar voor de kinderen. Door de nieuwe keukenopstelling was het mogelijk het keukenraam te vervangen voor een derde set openslaande deuren naar de tuin, in de stijl van het huis. Dit geeft veel extra licht en gevoel van ruimte.

De eettafel is gedraaid zodat er zicht is voor iedereen op de tuin. Aan weerszijden van de haard heeft de wand een donker blauwe kleur gekregen waardoor de haard meer naar voren komt. De bestaande kastenwand in de woonkamer is aangepast waardoor hij minder druk oogt. Spullen zijn meer uit het zicht, planken uitgelijnd en de computerplek is meer ingetogen. Bij de bank is een rond kleed gekomen, waardoor dit meer een plek wordt i.p.v. een doorloop. De bestaande houten vloer is door gelegd in de nieuwe keuken.

De bewoonster is dol op planten en er is voldoende plek gecreëerd om deze mooi uit te laten komen. Het interieur is een combinatie van warm hout, zachte natuurlijke tinten en het diepe donker blauw naast de haard en in de keuken. De frisse groene planten komen hierin mooi tot hun recht.

“Dol op planten”

“Nieuwe uitdaging”

Een nieuwe uitdaging wordt een modern tuinhuis ontwerpen met veel glas, bijna als een kas, waarin plek is voor een zitje tussen de planten, maar ook een yoga- en werkplek.