Bostuin Bilthoven

Villa Ensah in Bilthoven (door NDRVN architectuur) is in het najaar van 2021 opgeleverd. Gelijktijdig zijn de contouren van het tuinontwerp voor deze bijzondere bostuin aangelegd. De hoofdopzet van terrassen en paden is nu goed zichtbaar en er is een start gemaakt met het aanplanten. De lange as die vanaf de voortuin, door de woning, in het terras tot in de achtertuin loopt zal nog verlengd gaan worden met een corten stalen steiger over de toekomstige bospoel.

Bostuin Ede

Deze woning in Ede ligt prachtig middenin een bos. Er miste een duidelijke overgang van de woning naar de tuin tot het omliggende bos. Rondom de woning zijn terrassen aangelegd die de woning een footprint in het bos geven. Aan de achterzijde loopt het terras over in een grasweide als die fungeert als open plek in het bos en licht doorlaat voor de nieuwe onderbeplanting. Eromheen is het bos intact gehouden. De woning heeft nu duidelijk een plek in het bos gekregen en het bos komt hierdoor sterker uit.

Buurtterras Camping koffietent

De Camping koffietent in Den Bosch had al een buurtterras gekregen. Deze zomer konden we voor het eerst genieten van de beplanting in de bakken. Na zorgvuldig uitgegraven te zijn geweest i.v.m. hoog water zijn de vaste planten en siergrassen flink doorgegroeid. Ook het talud ter hoogte van de Camping werd niet gemaaid waardoor de bloemenmengsels er volop konden groeien.

Stadstuin Den Bosch

Deze stadstuin is geheel op de schop gegaan. De wens was meerdere zitplekken, speelruimte en veel groen. Omdat de hond des huizes graag in de planten graaft komen de meeste planten in verhoogde bakken. Een boom en begroeide pergola zullen voor schaduw zorgen.

Tuinontwerp Vught

Deze tuin heeft bijzondere lijnen, alles loopt schuin t.o.v. de achtergevel. De terrassen en paden sluiten hierop aan. Doordat deze ook geen haakse hoeken hebben passen ze op een mooie manier in en versterken ze dit beeld. Aan de woning komt een betonnen terras dat aansluit op de lichte gietvloer binnen. De bestaande overkapping krijgt een nieuw, modern jasje en er komt veel groen. Een boom bij het terras op zuid zal zorgen voor schaduw.