Woning voormalige brugwachter

De voormalige brugwachterswoning aan de Orthenbrug kwam vrij na het vertrek van de brugwachter. Er moest een eigentijdse woning in gecreëerd worden. De wens was meer lichtinval en zicht op de prachtige cederboom en de wallen van de Citadel.

De woning is uitgebreid met twee glazen uitbouwen. Er is vanuit alle ruimtes zicht op de grote tuin rondom. Het resultaat is een lichte woning met veel contact met buiten. De voorgevel van de uitbouw, grenzend aan de straat, is afgewerkt met Western Red Cedar-lamellen i.v.m. de privacy. Deze lopen over in het enige gesloten deel van de uitbouw waar de heg op aansluit. Het terras ligt verhoogd op het niveau van de woning en heeft een zelfde tint als de gietvloer binnen. Hierdoor loopt binnen echt over in de tuin.

“Binnen loopt echt over in de tuin”

Tegeltjes

De keuken bestaat uit een eiken deel met veel kastruimte en een bar met zicht op de tuin. Dit is gecombineerd met een wit eiland en werkblad dat rustig oogt vanuit de woon- en eetkamer. De vrolijke groenblauwe tegeltjes geven de kooknis meer diepte.

Overal is bergruimte ingebouwd in de ruimte zodat deze zoveel mogelijk open kan blijven. In de eetkamer is een grote kastenwand met speelgoedlades, boekenplanken en een ingebouwd wijnrek aan de kopse kant.

“Overal is bergruimte ingebouwd”

Rust

Op de verdieping is dezelfde sfeer doorgezet. Een lichte gietvloer geeft wat rust in de kleurige kinderkamers. In de badkamer is een wasmand ingebouwd in het wastafelmeubel en zijn er diverse nissen zodat de ruimte rustig oogt.