Zolder Den Bosch

Deze bergzolder is getransformeerd tot masterbedroom met open badkamer. Alles wat er nieuw gebouwd is is uiteindelijk wit geschilderd. Ook het oude vloerhout is wit gelakt. Hierdoor springen de houten spanten er echt uit. Er is gekozen voor wat klassiekere meubels in houttinten, veel groen en slechts een paar kleuraccenten. Er gebeurt veel in de relatief kleine ruimte: het is een slaapplek, werkruimte, badkamer, kasten en er is een berging. Door de basis wit en rustig te houden, gaat de aandacht voornamelijk naar de spanten, meubels en styling.

“de houten spanten springen er echt uit”

Ook de badkamer moest één worden met de witte ruimte, maar ook waterdicht zijn. Dat is het oude vloerhout niet. Er is hier gekozen voor een polyester vloer zodat er geen betonnen vloer nodig is. In lijn met het vloerhout en goed waterdicht. Ook de douche is helemaal afgewerkt met wit polyester.

Het bureau is moderner, maar wel heel licht. Het aluminium frame met zwevend, mat glazen blad gaat op in de witte ruimte. Een ranke stoel in een zelfde kleurtint maakt de werkplek af.

Verscholen in de hoek van de kamer is het tweepersoonsbed. Door de schuinte past hier geen hoog bed. De zeer oude boxspring is daarom gewisseld voor een nieuw Japans bed, compleet met tatami matten onder het matras. En dat slaapt heerlijk!