Interieur Den Bosch

Deze hoekwoning maakt onderdeel uit van een nieuwbouwwijk in Den Bosch. Vaker hebben de toekomstige bewoners moeite met de indeling van de grote, bijna loze tussenruimte tussen de woonkamer aan de voorgevel en de leefkeuken aan de tuinzijde. De keuken was in de originele plannen bedacht aan de achterzijde om de hoek. We hebben deze standaardindeling omgelegd: in de hoek is een eethoek met L-vormige hoekbank gekomen en de keuken is juist tegen de lange wand geplaatst. De keuken vormt één lange lijn met een kastenwand en haardmeubel. Door deze lange lijn worden de ruimtes met elkaar verbonden en krijgt tevens de midden-zone een functie.

Tussen de keukenwand en de eettafel is het kookeiland met plek voor twee barkrukken aan de kopse kant. De maatwerk kastenwand wordt nu vooral gebruikt voor speelgoed, maar de vrolijke houten nissen breken ook de witte wand. De achterwand van de keuken is betegeld met lichte, groenblauwe tegeltjes.

“vrolijke houten nissen”

Materiaalgebruik

De wanden zijn wit gehouden en ook de kastenwand is wit. De keuken heeft houten fronten en in de kastenwand en het TV meubel komt het hout in de nissen terug. De gietvloer en het keukenblad zijn een grijstint. De zwarte eetafel steekt af tegen de witte bank met gekleurde kussens. Kleur komt ook terug in de eettafellampen en accessoires. Zelfs de speelgoed vrachtwagens misstaan niet in dit serene interieur!