Verbouwing Rosmalen

In Rosmalen is een jaren ’60 woning gemoderniseerd en uitgebreid met een grote uitbouw aan de achtergevel. Er is een flink hoogteverschil met de achtertuin. De uitbouw is in twee niveaus gemaakt, zodat er een keuken op woonkamerniveau en een lagere zitkamer gerealiseerd konden worden. Ook het terras is in twee niveaus die aansluiten op de uitbouw. Zo wordt de lengte van de uitbouw wat opgebroken en ontstaat er een speelser terras.

Het interieur van de uitbouw is licht gehouden. Er is gekozen voor een lichte gietvloer, een groot, wit kookeiland en lichte houttinten. De zwarte kozijnen trekken de aandacht naar de groene tuin met hoge bomen achterin. Een grote lichtstraat geeft de uitbouw extra daglicht. De zithoek is een erg fijne plek geworden: door de verlaagde ligging en de ruime hoekbank om de eettafel ontstaat een beschutte plek, maar wel met zicht op de tuin, de keuken en de speelkamer.

“de uitbouw is licht gehouden”

Speelkamer

De woonkamer bevindt zich in het oude huis en in de voormalige zij-uitbouw is een speelkamer gemaakt. Het oude keukenraam is vervangen voor een aluminium kozijn waardoor er vanuit de speelkamer zicht is op de eetkamer. Hierdoor voelt het in de speelkamer ook alsof de ruimte bij de uitbouw hoort.