Metamorfoses

In diverse woonprogramma’s en tijdschriften zie je het regelmatig voorbij komen: voor en na foto’s. Inmiddels staan er al meer dan honderd projecten in het archief van Annarchi. Het blijkt achteraf nog best moeilijk om goede foto’s terug te vinden van exact dezelfde positie voor de verbouwing als erna. Toch is het gelukt een aantal mooie voor en na beelden terug te vinden. Dit geeft een mooi beeld van wat er allemaal mogelijk is met een gebouw of stuk grond!

Lees meer »

Beste Bossche Gebouw 2015-2020

De Camping koffietent is uitgeroepen tot Beste Bossche gebouw 2015-2020 in de categorie klein! Het is een hele eer dat uit alle architectonische hoogstandjes onze Camping is gekozen. Met amper 10 vierkante meter waren we de kleinste deelnemer in deze categorie. Ondanks de schaal van het gebouwtje heeft het, na de metamorfose, zoveel betrokkenheid gegenereerd van buurtbewoners.

Lees meer »

Polderwoning Rhoon

Eind 2020 werd ik benaderd door de opdrachtgevers die ik in 2011 geholpen heb met de verbouwing van hun monumentale villa van Jan Hoogstad (destijds voor CSAR Architecture). Hun kinderen zijn inmiddels een stuk ouder en dat bracht nieuwe wensen met zich mee. De vraag was of ik een ontwerp kon maken voor het interieur passende bij hun veranderde woonwensen. Het liep allemaal wat anders: hun lang gekoesterde droom van een kavel in het dorp werd werkelijkheid.

Lees meer »

Tuinen in de maak!

Bostuin in Bilthoven – Villa Ensah in Bilthoven (door NDRVN architectuur) is in het najaar ’21 opgeleverd. Gelijktijdig zijn de contouren van het tuinontwerp voor deze bijzondere bostuin aangelegd. De hoofdopzet van terrassen en paden is nu zichtbaar en er is een start gemaakt met het aanplanten. De lange as die vanaf de voortuin, door de woning tot diep in de achtertuin loopt zal nog verlengd gaan worden met een cortenstalen steiger over de bosven.

Lees meer »

Stichting Weeshuisjes

In april 2020 ben ik aangesteld als secretaris van Stichting Weeshuisjes. De stichting ontfermt zich over leegstaand kleinschalig erfgoed dat bij uitstek geschikt is voor participatie. De stichting geeft mensen een plek en maakt het makkelijk en aantrekkelijk om betekenisvol actief te zijn voor een betere leefomgeving. Stichting Weeshuisjes gelooft dat mensen gelukkiger worden wanneer ze hun eigen buurt zien verlevendigen. Zeker als ze daar zelf ook aan kunnen bijdragen.

Lees meer »

Geslaagd!

Na uitstel, i.v.m. de opkomst van covid-19 in maart, kon ik in oktober toch nog deelnemen aan het examen Tuinarchitctuur bij het EHCB. Vlak voor de kerstvakantie kreeg ik het bericht dat ik voor alle onderdelen geslaagd ben!

Lees meer »

Woeste tuin

Dat was het bijschrift bij een reeks tuinfoto’s die in de app-groep van onze studiegroep vol trots werd gedeeld. Het is typerend voor de visie dat ons groepje tuinontwerpers in spe deelt. Gedurende onze studie werd steeds meer duidelijk dat de meesten van ons gelukkig worden van een zogenaamde woeste tuin, waar de natuur (weliswaar onder begeleiding) zoveel mogelijk haar gang kan gaan.

Lees meer »

In het bos

In 2019 heb ik een schetsontwerp gemaakt voor een bostuin van maar liefst 7000 m² in Ede. Het is voor een bijzondere opdrachtgeefster: ik heb haar leren kennen tijdens de studie tuinarchitectuur en werkte samen met medestudent en hovenier Hans aan het ontwerp. Het ontwerp is begin dit jaar verder uitgewerkt en het is de bedoeling met de terrassen rond de jaren ’80 woning te starten.

Lees meer »

In de krant

We staan met een artikel in 073 Magazine, editie juli/ augustus 2019. Het is een artikel in de reeks “Rentmeesters van de stad” over Bossche binnenstad bewoners die iets bijzonders hebben weten te maken van hun huis in de binnenstad. Voor deze uitgave ben ik geïnterviewd over mijn eigen huis en de Camping Koffietent.

Lees meer »

Roadtrip

Drie weken lang was de Volkswagen Joker ons thuis! Ondanks de lading achterin (3 kinderen en 1 hond) heb ik ook kunnen genieten van moderne architectuur, tuinarchitectuur en natuur. Het Engelse Kent en East-Sussex biedt dit allemaal en bovendien zijn de Britten hier erg hond- en kindvriendelijk.

Lees meer »

de Camping koffietent is OPEN!

Vrijdag 1 juni 2018 is “de Camping koffietent” open gegaan! Buurtgenoot meneer Thijs, fan eerste uur, heeft het eerste kopje koffie mogen proeven. Er was meteen al flink wat belangstelling en er zijn heel wat kopjes koffie geschonken. Dit bijzondere project is geheel door vrijwilligers/ buurtbewoners gerealiseerd. Samen hebben we het huisje een metamorfose gegeven en is het koffietentje gerealiseerd.

Lees meer »

Annarchi     
Zuid Willemsvaart 4     
5211 NW  ’s‑Hertogenbosch     
info@annarchi.nl