Tuinen in de maak!

Bostuin in Bilthoven – Villa Ensah in Bilthoven (door NDRVN architectuur) is in het najaar ’21 opgeleverd. Gelijktijdig zijn de contouren van het tuinontwerp voor deze bijzondere bostuin aangelegd. De hoofdopzet van terrassen en paden is nu zichtbaar en er is een start gemaakt met het aanplanten. De lange as die vanaf de voortuin, door de woning tot diep in de achtertuin loopt zal nog verlengd gaan worden met een cortenstalen steiger over de bosven.

Lees meer »

Stichting Weeshuisjes

In april 2020 ben ik aangesteld als secretaris van Stichting Weeshuisjes. De stichting ontfermt zich over leegstaand kleinschalig erfgoed dat bij uitstek geschikt is voor participatie. De stichting geeft mensen een plek en maakt het makkelijk en aantrekkelijk om betekenisvol actief te zijn voor een betere leefomgeving. Stichting Weeshuisjes gelooft dat mensen gelukkiger worden wanneer ze hun eigen buurt zien verlevendigen. Zeker als ze daar zelf ook aan kunnen bijdragen.

Lees meer »

Fijne feestdagen!

Wat een jaar was 2020! Na terugkomst van een weekend in mijn favoriete stad allertijden, Parijs, had covid-19 zijn intrede in Nederland gemaakt. De eerste maanden stond mijn werk een beetje stil, iedereen wachtte wat af. Maar al gauw meldden zich allerlei nieuwe opdrachtgevers en oude bekenden. Velen zaten thuis, dus het moest er zo aangenaam mogelijk worden gemaakt of er werd verhuisd. 2020 was dan ook één van mijn drukste jaren!

Lees meer »

Geslaagd!

Na uitstel, i.v.m. de opkomst van covid-19 in maart, kon ik in oktober toch nog deelnemen aan het examen Tuinarchitctuur bij het EHCB. Vlak voor de kerstvakantie kreeg ik het bericht dat ik voor alle onderdelen geslaagd ben!

Lees meer »

Woeste tuin

Dat was het bijschrift bij een reeks tuinfoto’s die in de app-groep van onze studiegroep vol trots werd gedeeld. Het is typerend voor de visie dat ons groepje tuinontwerpers in spe deelt. Gedurende onze studie werd steeds meer duidelijk dat de meesten van ons gelukkig worden van een zogenaamde woeste tuin, waar de natuur (weliswaar onder begeleiding) zoveel mogelijk haar gang kan gaan.

Lees meer »

In het bos

In 2019 heb ik een schetsontwerp gemaakt voor een bostuin van maar liefst 7000 m² in Ede. Het is voor een bijzondere opdrachtgeefster: ik heb haar leren kennen tijdens de studie tuinarchitectuur en werkte samen met medestudent en hovenier Hans aan het ontwerp. Het ontwerp is begin dit jaar verder uitgewerkt en het is de bedoeling met de terrassen rond de jaren ’80 woning te starten.

Lees meer »

In de krant

We staan met een artikel in 073 Magazine, editie juli/ augustus 2019. Het is een artikel in de reeks “Rentmeesters van de stad” over Bossche binnenstad bewoners die iets bijzonders hebben weten te maken van hun huis in de binnenstad. Voor deze uitgave ben ik geïnterviewd over mijn eigen huis en de Camping Koffietent.

Lees meer »

Roadtrip

Drie weken lang was de Volkswagen Joker ons thuis! Ondanks de lading achterin (3 kinderen en 1 hond) heb ik ook kunnen genieten van moderne architectuur, tuinarchitectuur en natuur. Het Engelse Kent en East-Sussex biedt dit allemaal en bovendien zijn de Britten hier erg hond- en kindvriendelijk.

Lees meer »

Oude meuk is leuk!

De laatste tijd wordt er veel tijd schetsend, in tuinen en met de neus in de studieboeken doorgebracht, maar dat betekent zeker niet dat er niet meer gebouwd of gestyled wordt! In Den Dungen, Vreeland, Loenen en Nederhorst den Berg wordt al een tijdje flink verbouwd. Maar ook hier thuis wordt er verbouwd: de zolder wordt een master bedroom met open badkamer. De ruimte wordt helemaal wit zodat de oude houten spanten en meubels eruit springen.

Lees meer »

de Camping koffietent is OPEN!

Vrijdag 1 juni 2018 is “de Camping koffietent” open gegaan! Buurtgenoot meneer Thijs, fan eerste uur, heeft het eerste kopje koffie mogen proeven. Er was meteen al flink wat belangstelling en er zijn heel wat kopjes koffie geschonken. Dit bijzondere project is geheel door vrijwilligers/ buurtbewoners gerealiseerd. Samen hebben we het huisje een metamorfose gegeven en is het koffietentje gerealiseerd.

Lees meer »

Annarchi     
Zuid Willemsvaart 4     
5211 NW  ’s‑Hertogenbosch     
info@annarchi.nl