Interieur Den Bosch

Interieur Den Bosch In Den Bosch is een gangbare keukendoorbraak net even anders doordat het staal in zicht is gelaten. Ook is er glas naar de hal toe geplaatst zodat de gehele begane grond een transparante, lichte ruimte is geworden. Karakteristieke elementen uit het huis zijn waar mogelijk behouden. De nieuwe ingrepen zijn meer industrieel: […]

Lees meer »

Tuinontwerp Den Bosch

In Den Bosch is het ontwerp gemaakt voor een bijzondere stadstuin. Er was geen tuin, maar slechts een parkeerterrein. Een oude cederboom markeert het einde van de tuin waarachter een prachtig uitzicht is op de stadswallen van de Citadel. Rondom de boom is een meer bosachtige tuin gerealiseerd met planten die goed gedijen onder de naaldboom. Tussen de planten zijn houtsnipperpaadjes aangelegd.

Lees meer »

Stadswoning Amsterdam

Het was een uitdaging van twee arbeiderswoningen een geheel te maken. De geveltjes zijn in oude staat teruggebracht en het oogt weer als de twee originele arbeiderswoningen, passend in het authentieke straatje. Maar wie naar binnen gluurt ziet de open en moderne leefruimte die achter deze klassieke geveltjes schuilgaat.

Lees meer »

Nieuwbouw Breda

In Breda is deze bijzondere nieuwbouwvilla gebouwd. De opdrachtgevers wilden absoluut geen standaardwoning. De woning moest het droomhuis voor het hele gezin worden. Daarnaast waren er ook ambities voor een energiezuinige woning. Met de keuze van de oriëntatie van het grote glazen atrium en de positionering van de woning op het kavel is hier al op ingespeeld.

Lees meer »

Koffietent Den Bosch

In een voormalig brugwachtershuisje in Den Bosch is de Camping koffietent geopend. Het ontwerp van een koffietentje in het brugwachtershuisje is gepitcht in de week van het Zuid-Willemspark. In de toekomst zullen de kades om de Zuid-Willemsvaart getransformeerd worden tot een park aan het water.

Lees meer »

B&B Amsterdam

Op de derde verdieping van een karakteristiek Amsterdams pand bevindt zich deze Bed & Breakfast-kamer. Er is een typische Nederlandse sfeer neergezet die toeristen uit het buitenland moet trekken. Er zijn kleuren gebruikt als in het Rijksmuseum: diepblauw en okergeel. De achtergevel is afgebikt zodat de bakstenen in zicht zijn. De oude spanten zijn overal in zicht gelaten. Achter het vrijstaande bad schenkt het Melkmeisje haar melk.

Lees meer »

Verbouwing Rosmalen

In Rosmalen is een jaren ’60 woning gemoderniseerd en uitgebreid met een grote uitbouw aan de achtergevel. Er is een flink hoogteverschil met de achtertuin. De uitbouw is in twee niveaus gemaakt, zodat er een keuken op woonkamerniveau en een lagere zitkamer gerealiseerd konden worden. Ook het terras is in twee niveaus die aansluiten op de uitbouw. Zo wordt de lengte van de uitbouw wat opgebroken en ontstaat er een speelser terras.

Lees meer »

Interieur Den Bosch

In een nieuwbouwwoning in Den Bosch was het een uitdaging wat huislijkheid in de enorme begane grond te brengen. De ruimtes waren te groot waardoor de midden-zone onbenut bleef en de bewoners de woonruimte beneden niet gezellig vonden.

Lees meer »

Interieur Amsterdam

De opdrachtgevers hadden al een aannemer en stonden op het punt van verbouwen toen ze alsnog hulp hebben ingeschakeld voor het ontwerp van het interieur. Een 3D-ontwerp volgde en samen met de aannemer is dit geheel gerealiseerd. De begane grond is een hele hoge, lange en smalle ruimte. Door de keuken in het midden van de woning te plaatsen ontstond er plek voor een ruime eethoek aan de tuinkant en een ruime woonkamer aan de kant van de voorgevel.

Lees meer »

Woning brugwachter Den Bosch

De voormalige brugwachterswoning aan de Orthenbrug kwam vrij na vertrek van de brugwachter. Er moest een eigentijdse woning in gecreëerd worden. De wens was meer lichtinval en zicht op de prachtige cederboom en de wallen van de Citadel. De woning is uitgebreid met twee glazen uitbouwen. Er is vanuit alle ruimtes zicht op de tuin rondom. Het resultaat is een lichte woning met veel beleving met buiten.

Lees meer »

Glazen tussenbouw Bilthoven

In het bos ligt deze jaren ’70 woning. De wens was een verbinding te maken tussen de woning en een bestaand bijgebouw. Een transparant volume met zwarte aluminium puien vormt nu een verbinding. De bestaande tegelvloer is doorgelegd waardoor het een geheel vormt met de woning. Zo kan er droog en warm overgestoken worden naar de werkruimte en het is ook nog eens een fijne plek om te zitten.

Lees meer »

Arbeiderswoning Amsterdam

In een doodlopend straatje in de Amsterdamse Watergraafsmeer is nog een reeks arbeidershuisjes uit 1880 te vinden. Aan het eind van het straatje staat deze unieke hoekwoning; midden in de stad, maar je waant je er in een dorpje tussen hoge bomen, zingende vogels en veel groen.

Lees meer »

Annarchi     
Zuid Willemsvaart 4     
5211 NW  ’s‑Hertogenbosch     
info@annarchi.nl